Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Szumy na skype POMOCY !

BojLeRv15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przed chwilką gadałem z kolegami na skype. Włączyłem Minecrafta, wszedłem na serwer i moi koledzy mówią, że bardzo mi pierdzi/szumi mikrofon. Nigdy wcześniej nie miałem z tym problemów, nic nie przestawiałem. Mam Win 7. posiadam słuchawiki Creative Fatal1ty. Proszę o szybką pomocy!!!!!

@Edit Dodam jeszcze, że wczaie keidy to się zrobiło, ściągałem TS3. Ale to chyba nic nie ujmie ani nie odejmie :(

AAA... i jeszcze, przed chwilką sprawdzałem to wgl mnie nie słychać a szumy znikneły czy coś ... POMOCY!!! :(

dlabojlera2.png

Opublikowano

Masz może coś takiego jak Menadżer Realtek HD AUDIO ? Jeżeli tak, to tam możesz ustawić głośność nagrywania i odtwarzania z mikrofonu.

Jeżeli nie wejdź - Panel Sterowania - Dźwięk - Nagrywanie - Mikrofon - Właściwości sprawdź jak masz ustawione "poziomy". Możesz także w zaawansowanych zaznaczyć opcję "Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad urządzeniem", ale nie jest to konieczne...

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Opublikowano

@up Teraz jak na skype do echo dzwonie to, ja siebie wgl nie słysze. A i jeszcze jak jestem w trakcie rozmowy to po prawej stronie są strzy kreseczki (Info o jakości rozmowy) przełączam na Mikrofon i co mam tam wybrać? Mam takie opcje:

-Wejscie liniowe

-Cyfrowe urządzenie audio

- I mikrofon zgodne ze standardem czy jakoś tak.

Które wybrać? Liniowe chyba?

BTW. Zrobiłem tak jak pisałeś, nie słychać szumów, ale teraz wgl mnie nie słychać ;//

dlabojlera2.png

Opublikowano

A jeszcze takie jedno zapytanie, słuchawki masz podpięte pod jakie wyjście ? Dla mikrofonu(pomarańczowe/czerwone) czy dla słuchawek(zielone), sprawdź to.
Co do skype nie powiem ci, bo ja mam coś takiego : http://scr.hu/0g51/rzu5a

Ale na pewno ktoś inny ci to powie :) Spróbuj każdą z opcji po kolei, może zadziała.
A i w tym menu, o którym ci przedtem mówiłem w zakładce powinieneś mieć taki mikrofon, a po prawej stronie jest jego czułość tak jak u mnie :
Jak coś mówisz na "sucho" sprawdź czy te kreski idą w górę czy nie.

Opublikowano

@Edit co do tych kolorków są one dobrze podłączone :(

@up Te kreski są na full tzn. jest ich maksymalna ilość i są one zielone :< ( Te kreski ciągle są na full, nawet gdy nic nie mówię)

dlabojlera2.png

Opublikowano

W takim razie zmniejsz wydajność dB jeżeli są na full do 10 powinny spaść. A ogólnie to one powinny rosnąć wraz z mówieniem do mikrofonu - wiesz takie wahanie góra dół.

Spróbuj jeszcze inną czynność wejdź jeszcze raz do tego okna gdzie jest :

http://scr.hu/0g51/58cs5

Kliknij na to prawym przyciskiem myszy ( na ikonę mikrofonu ) i wyłącz / włącz mikro - może zadziała.

Opublikowano

@up No dobra. Zmniejszyłem dB do 10. Jest ich mniej. Ale gdy mówię nie zwrastają one, ale wzrastają tylko wtedy gdy ruszę/dostknę mikrofonu. Spróbowałem również drugą opcję, ale gdy zrobiłem "wyłącz" czy jakoś tak, to znikła ta ikona i jej nie ma. Czekam na odp :)

dlabojlera2.png

Opublikowano

@up Dzisiaj zciągałem sterowniki do karty graficznej i jakoś znalazłem jak się nazywa itd. Ale do karty dźwiękowej to nie wiem jak dojśc i jak się nazywa. A tak propo, niedowno miałem format komputera i nie zainstalowałem tych sterowników ... no właśnie. Ale dziwne, że przez połowe dnia bez sterowników działało. Poproszę o wytłumaczenie jak dojść do nazwy karty dźwiękowej/ jej nazwy :)

dlabojlera2.png

Opublikowano

Więc tak :

Panel Sterowania - Menadżer urządzeń - Kontrolery dźwięku, video i gier - Klikasz na to 2 razy LPM i powinny się ukazać urządzenia i tam będzie urządzenie odpowiadające za dźwięk ( w moim przypadku Realtek ) - Klikasz na to urządzenie 2 razy LPM i ukazują się właściwości, następnie zakładka sterowniki i aktualizuj sterownik.

Opublikowano

@up Sory, że tak długo nei odpisywałem. A więc tak. Wczoraj jak mi mówiłeś o tym wyłączania itd tego mikrofonu w panelu sterowania itd, jak go wyłączyłem zniknął on i nie wiem jak go teraz włączyć ;/ Proszę o pomoc

dlabojlera2.png

Opublikowano

Żeby go włączyć kliknij po prostu w Dźwięk - Zakładka Nagrywanie PPM na tło i wybierz Pokaż wyłączone urządzenia.

I spróbuj jeszcze w tamtym menu gdzie to wyłączyłeś dać jeszcze raz właściwości tego mikrofonu - nasłuchiwanie - nasłuchuj urządzenia i wtedy po prostu mów cokolwiek ( powinieneś się słyszeć w głośnikach czy słuchawkach )

Opublikowano

@up No dobra. Jest git. Ale wciąż jest problem. Dzwonie do tego testera, coś nawijam odsłuchuje i nic... Nie słychać ani szumów ani niczego. Co się kurka stało to nie wiem ;// masz jeszcze jakieś pomysły? ;// ( Zerwanei kabelków nei wchodzi w gre bo inncyh słysze ale siebie nie ) ;/

dlabojlera2.png

Opublikowano

@up No właśnie ... To jednak słuchawki ... Tyle sie denerwowałem, szperałem ... Ale co mogło sie w nich zepsuć? No nic. Już Ci głowy nie zawracam. Chyba, że byświedział. Dzięki za poswięcony mi czas. Pozdro :)

DO ZAMKNIĘCIA !!!

dlabojlera2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...